GAYRİMENKUL HUKUKU VE KİRA HUKUKU

Büromuz gayrimenkul ile ilgili projelerde, tapu iş ve işlemleri, tapu kayıtlarının incelenmesi, gayrimenkullerle ilgili anlaşmaların hazırlanması, yönetim planlarının hazırlanması, yönetim anlaşmalarının hazırlanması, kira sözleşmelerinin hazırlanması da dahil tüm konularda geniş bir tecrübeye sahiptir. Bu işlemlerle ilgili danışmanlık hizmeti verdiği gibi bu ilişkilerin sebep olduğu anlaşmazlıkların çözümünde de etkindir. 

Geçtiğimiz yıllarda yabancı gayrimenkul projeleri ile ilgili grupların Türkiye’de yaptıkları yatırımlarda rol oynamıştır.

Kira Sözleşmeleri 

Alışveriş merkezleri, binalar, oteller, arsalar ve büyük çaplı taahhüt projeleri gibi çeşitli gayrimenkullerin Türk Hukuku uyarınca her türlü kiralama işlemlerinde kiraya verenlere, kiracılara ve kredi verenlere hukuki danışmanlık hizmeti vermekteyiz. Verdiğimiz hukuki hizmet, sözleşme şartlarının müzakere edilmesinden, nihai kira sözleşmelerinin gözden geçirilmesi ve hazırlanmasına kadar kira sözleşmelerine ilişkin her türlü hususu kapsamaktadır.

İnşaat ve Müteahhitlik

Mal sahiplerine, müteahhitlere kentsel dönüşüm, arsa karşılığı inşaat sözleşmeleri ile bu kapsamda yapılacak tüm iş ve işlemler ile ilgili hukuki danışmanlık hizmeti sunmaktayız. Türk piyasasına girmiş olan yabancı gayrimenkul geliştirme grupları için çeşitli projelerde hizmet verdik. Bu kapsamdaki hizmetlerimiz, projenin inşaatı ve geliştirilmesi için ortak girişim sözleşmesi hazırlamasını ve ilgili idarelerden gerekli bilgileri edinerek gayrimenkul işleminin tarafları adına hukuki inceleme yapılmasını da içermektedir. Gayrimenkuller üzerindeki ayni hakların tescil ve terkin işlemlerinde de müvekkillerimize yardımcı olmaktayız.

Gayrimenkul Uyuşmazlıkları

Gayrimenkul alıcıları ve satıcıları arasındaki davalar, imar planı ve ruhsatlara ilişkin davalar, tahliye davaları ve uyarlama davaları dahil gayrimenkullere ilişkin çeşitli uyuşmazlıklarda geniş kapsamlı çalışmalarımız bulunmaktadır.  

 

Yol Tarifi